VÅR HISTORIA

Våran första uppfödare Kerstin på Båtsmans Kennel har varit en sann mentor och vän. I många år var vi ofta hos Kerstin. Vi fick delta i det dagliga arbetet på kenneln, vara med om parningar, förlossningar, nappa valpar när inte mjölken räckte. Sköta omvårdnad av både friska och sjuka hundar, skura boxar och motionera hundar. Ja, allt ni kan tänka er hända på en kennel. Vi skötte till och med hela kenneln i en dryg vecka med både vuxna, unghundar och 6 veckors valpar samt egna hundar när de åkte på en av sina få semesterresor tillsammans genom åren. Vi har också haft förmånen att låna hundar av Kerstin de gånger vi bara ha haft en, mycket lärorikt för både hundarna och oss.

Kerstin var även en förebild för oss i sin hantering av hundar då vi inte hade så stor erfarenhet. Hennes filosofi Dogmanship har varit oerhört viktig för oss i vårt arbete med både egna och andras hundar. Hon fick mig även att börja med först utställning med Båtsmans Sickan och sen även tävlingslydnad och min LP2 LP1 SE UCH Båtsmans Vinga kom ända upp till LK3 innan jag var tvungen att pensionera henne från lydnaden. Tyvärr avslutade Kerstin sin kennel 2014.

År 2012 såg jag en fantastisk hund på Facebook, Daalook Du Val Du Morakopf. Jag följde dem under ett par år och i samband med Kerstins avslutning av kenneln kontaktade jag dem under våren 2014 då jag verkligen kände att det var därifrån jag ville köpa valp.

I september samma år åkte vi den 180 mil långa resan ner till Alsace och Patricia och Bernard Ketterer på Val Morakopf kennel. Det var ett fantastisk upplevelse att få komma upp i bergen och träffa alla dessa vackra trevliga hundar med otroligt fint temperament och mycket sympatiska uppfödare. Med oss hem följde "Mini" som så småningom blev LP1 SE UCH Jemina Du Val Du Morakopf, en dotter till den vackre Daalook.

När Vinga gick bort hösten 2015 var vi utan en andra hund. Det var en tuff period och 15/11-16 föddes Malala Du Val Du Morakopf, barnbarn till Daalook och systerdotter till Mini. I mars 2017 flög vi ner och hämtade henne.